Introductie Digital Safety Passport (DSP)

Deltalinqs heeft het ‘Groene Boekje’ (het oude papieren veiligheidspaspoort) digitaal beschikbaar gemaakt met haar eigen XS-key techniek, een smartcard die standaard is uitgerust met biometrie.
Het digitale veiligheidspaspoort, een nieuw product dat in 2014 is geïntroduceerd als Digital Safety Passport (DSP), wordt inmiddels door contractors succesvol toegepast bij een aantal opdrachtgevers.
Dit betrouwbaar en fraudebestendig digitaal veiligheidspaspoort is nu beschikbaar voor alle geïnteresseerden.

Deze ontwikkeling, gecombineerd met de introductie van een licentiesysteem voor Deltalinqs veiligheidsinstructies, zorgt voor effectieve borging van informatie bij zowel de productiebedrijven (opdrachtgevers) als de aannemers (opdrachtnemers) bij het uitvoeren van werkzaamheden in een risicovolle omgeving. Een snelle, eenvoudige en betrouwbare ID-check van personen met inzage in hun geborgde informatie is daarbij het resultaat.

 

Hoe werkt het?

Deltalinqs veiligheidsinstructies kunnen direct na een toets door de Deltalinqs licentiehouder digitaal op het DSP worden 'gestempeld'. Daarbij worden deze registraties automatisch opgenomen en bewaakt in het DSP register. In dit afgeschermde register worden naast de Deltalinqs veiligheidsinstructies ook standaard alle VCA gerelateerde opleidingen uit de SSVV Centraal Diploma Register en het SIR register opgenomen en gekoppeld aan het DSP.

Daarnaast biedt het DSP register ook de mogelijkheid aan deelnemende bedrijven om hun eigen opleidingen en instructies op het DSP te registeren zodat deze overal zichtbaar kunnen zijn.

Voor de registraties met een beperkte geldigheidsduur wordt tevens de expiratie automatisch bewaakt en gemeld aan de werkgever van de DSP gebruiker. Hierdoor is gegarandeerd dat het DSP altijd actuele en geldige informatie bevat.

Klik op de afbeeldingen hiernaast voor meer informatie over het DSP of klik hier voor de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen (FAQ).

Voor meer specifieke informatie over het DSP kunt u contact opnemen met Suzanne Brussaard, manager business development bij Secure Logistics bv, tel. (010) 463 7773.